VVI mukana messuilla!

Huomisesta alkaen löydät meidät KUVA&KAMERA -messuilta Helsingin Messukeskuksesta osastolta 5a35. Messut ovat auki 4.-6.3.2016 yhdessä muiden GoExpo-messujen kanssa.

Tule tutustumaan tuoreisiin näkökulmiin ja uuteen kurssiohjelmaamme. Osastollamme voit tutustua opiskelijoidemme tekemiin kuviin ja kuulla lisää ProWay-lyhytkursseistamme sekä tutkintoon valmistavasta koulutuksestamme.

Messuilla on myön paljon kiinnostavia esiintyjiä ja näyttelyitä. Tässä messujen esite:

 

Tiedote 25.2.2016

Kuva&Kamera-messuilla uusia välineitä ja tuoreita kuvakulmia

Kuva&Kamera-messut on myynti-, koulutus- ja näyttelytapahtuma kuvauksen harrastajille ja ammattilaisille. Messuilla on esillä koko kuvauksen kaari: kuvien suunnittelu, valo- ja videokuvaaminen sekä kuvankäsittely, tulostus ja julkaisu. Tapahtuman kruunaavat perjantaina 4.3. jaettavat Fotofinlandia- ja Finnfoto-palkinnot.

Fotofinlandia-palkinto nostaa esiin suomalaisen valokuvataiteen ja käyttökuvan tuoreita ilmiöitä. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Sen arvo on 20 000 euroa, joka rahoitetaan Kopioston valokopiointikorvauksista saaduilla varoilla. Finnfoto-palkinto on vuosittain jaettava tunnustus suomalaisen valokuvauksen kehittämisestä ja kuvan arvostuksen lisäämisestä. Palkintosumman, 3000 euroa, lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Luovuus, studiokuvaus ja efektit

Messujen ohjelmissa näkyy kameroiden, laitteiden ja uusien digitaalisten apuvälineiden kirjo. Lisäksi messujen viidessä ohjelmapisteessä ja näytteilleasettajien osastoilla paneudutaan kuvaamiseen koko kaareen – luovuudesta ja inspiraation lähteistä jälkikäsittelyyn, efekteihin sekä kuvan ja äänen yhdistämiseen.

Työpajassa pääsee kurkistamaan studiomaailmaan ja näkemään, miten henkilökuva syntyy ja miten kuvaaja voi hyödyntää erilaisten valojen tuomia mahdollisuuksia. Workshopissa myös kuvataan, käsitellään ja tulostetaan kuvia.

Henkilökuvauksessa mallin asennolla on suuri merkitys. Luennolla neuvotaan mallin ohjaamista kuvaustilanteessa ja kerrotaan tarinoita kuvien takaa. Lisäksi kuullaan, miten katukuvaus onnistuu kännykällä ja millainen oli valokuvaajan road trip Pohjois-Amerikassa.

Näyttelyissä on esillä kohtaamisia ja fiktiivinen kaupunki

Messuilla on lukuisia erilaisia valokuvanäyttelyitä. Finnfoto Galleria esittelee tämän vuoden Fotofinlandia-kilpailun finalistien töitä. Arman Alizadin valokuvanäyttelyssä on valikoituja otoksia Armanin matkoilta Bangladeshin laivanpurkamoihin, Nepalin maanjäristyksen jälkimaininkeihin, Romaniaan romanivähemmistön kylään ja Etiopiaan suolakaivoksille ja pakolaisleireille. Lisäksi Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelyssä esillä on kansainvälisissä kilpailuissa menestyneitä huipputöitä vuosien varrelta.

Messuilla on esillä myös sosiaalisen valokuvauksen projektin ”Tarinoita todellisuudesta” kuvatuotoksia. Projekti on kannustanut kuvaajia etsimään ympäristöstään erilaisia kohtaamisia, ihmisiä, tilanteita ja tarinoita.

Krister Löfrothin näyttely ”The Revenge of the Very Pissed Ladies” puolestaan kertoo fiktiivisestä, kuplan alle rakennetusta ja miesten hallitsemasta kaupungista, jossa hallitsijoihin kyllästyneet naiset liittoutuvat ja päättävät lakkauttaa miessukupuolen.

Kopterikuvaus testissä

Tämän vuoden uutuutena messuilla on kuvauskopteri. Asiantuntijat opastavat lennätyksen saloihin ja kävijät voivat kokeilla kuvauskopterin lennättämistä testialueella. Lisäksi ilmakuvausta käsitellään urheilukuvauksen näkökulmasta tietoiskussa, jossa kerrotaan miten kopterikameran avulla voi taltioida maailman nopeimpien urheilijoiden suorituksia.

Kuva&Kamera järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 4.-6.3.2016. Samaan aikaan myös liikunnan ja ulkoilun suurtapahtuma GoExpo (sis. Fillari, Kunto, Golf, Ball Sports ja Outdoor) sekä Helsinki Horse Fair. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231,riikka.luomanpaa@messukeskus.com  www.kuvamessut.com ja www.facebook.com/kuvamessut

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Avoinna yleisölle pe 12-19, la 10-18 ja su 10-17. Yleisö pääsee kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla.

Kuva&Kameran ammattilaisaika  pe klo 9-12. Sisäänpääsy vain ennakkoon rekisteröityneille ammattilaisille sekä median edustajille.