Syksyllä alkava valokuvauskoulutus

Hei, olisiko sinulle tänä syksynä ajankohtaista aloittaa valokuvausopiskelu VVI:llä?

Jos vastasit kyllä, nyt on aika toimia ja varata opiskelupaikkasi ennen kesää!

Opiskelu VVI:llä

VVI:llä kaikki tutkintoon valmistava koulutus on suunnattu ammatissa toimiville valokuvaajille. Koulutus perustuu vahvasti työssä oppimiseen ja siksi edellytämme, että viimeistään koulutuksen alkaessa olet hankkinut työpaikan tai toimit yrittäjänä valokuvausalalla, tai valokuvaus on merkittävä osa työnkuvaasi.

Opiskelu koostuu lähiopetuspäivistä, webinaareista, työssä oppimisesta ja itsenäisestä tiedonhankinnasta sekä näytöistä, joissa osaaminen osoitetaan. Lähiopetuspäiviä on vähän ja suurin osa oppimisesta tapahtuu omaa valokuvaustyötä tehdessä ja samalla oppimistehtäviä suorittaessa.

Enemmistö opiskelijoistamme osallistuu koulutukseen oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella, jolloin oppisopimustoimisto vastaa koulutuksen ja tutkinnon suorittamisen kustannuksista. Koulutukseen voi osallistua myös omaehtoisesti, jolloin opiskelija itse maksaa koulutuksen.

Perustutkinnosta vahva kivijalka osaamiselle

Perustutkintoon valmistavassa koulutuksessa käydään läpi kattavasti valaisua ja valokuvausta studio-olosuhteissa sekä ulko- ja sisämiljöissä. Tutustutaan erilaisiin valokuvauksen osa-alueisiin ja niiden tyypillisiin työskentelytapoihin sekä niissä vastaantuleviin haasteisiin ja pohditaan ilmaisullisia keinoja, joita voidaan käyttää erilaisissa kuvaustilanteissa. Opitaan myös kuvankäsittelyn perusteet ja kuvien julkaisu erilaisissa medioissa.

Tutkinto sopii uransa alussa oleville valokuvaajille, mutta myös niille, jotka ovat jo pidemmän aikaa työskennelleen jollakin valokuvauksen osa-alueella, mutta haluavat laajemmin ottaa haltuun valokuvauksen perusasiat.

Perustutkintoon hakeutuvalta ei vaadita aikaisempaa valokuvausalan koulutusta, mutta koulutuksen alkaessa opiskelijan oletetaan hallitsevan digitaalisen valokuvauksen perustekniikan ja käsitteet.

Koulutus sisältää 12 kolmipäiväistä lähiopetusjaksoa sekä kolme tutkintotilaisuutta 20 kk aikana välillä
1.9.2021 – 12.5.2023. Vastaava kouluttaja on Jarkko Viljanen. Lisäksi käytämme vierailevia kouluttajia.

Ammattitutkinto antaa suuntaa omalle alalle

Ammattitutkintoon valmistava koulutuksemme on suunniteltu siten, että kukin opiskelija voi soveltaa tehtävät oman suuntautumisalansa olosuhteiden ja vaatimusten mukaisesti. Ammattitutkinnossa tavoitteena on vahvistaa opiskelijan ammatillista osaamista valitsemallaan suuntautumisalueella, esim. mainoskuvaajana tai vaikka lehtikuvaajana.

Ammattitutkinnossa paneudutaan kullekin suuntautumisalueelle tyypillisten tuotantoprosessien, teknisten erikoisosaamisten ja visuaalisten taitojen hiomiseen. Myös yrittäjänä toimiminen valitulla suuntautumisalalla on tärkeässä roolissa koulutuksessa.

Ammattitutkintoon hakeutuvalla opiskelijalta vaaditaan laaja perusosaaminen valokuvaajan työstä. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittaminen valokuvauksen osaamisalalta tai vastaavan osaamisen osoittaminen kattavalla työnäyteportfoliolla ovat edellytyksenä koulutukseen hakeutumiselle.

Koulutus sisältää 7 kolmipäiväistä lähiopetusjaksoa, 6 webinaaria sekä kaksi tutkintotilaisuutta 18 kk aikana välillä
8.9.2021 – 17.4.2023. Vastaava kouluttaja on Sami Reivinen, Studio KLIK. Lisäksi käytämme vierailevia kouluttajia
.

Erikoisammattitutkinto valmentaa johtamaan itseäsi ja muita

Millainen on unelmiesi valokuvausbisnes? Tuntuuko siltä, että urasi kaipaisi buustausta? Koulutuksen tavoite on valmentaa opiskelijoita kehittämään identiteettiään ja henkilöbrändiään valokuvaajana. Lisäksi keskiössä on omaleimaisen kuvaustyylin etsiminen ja sen systemaattinen vahvistaminen. Tämän tehokkaan oppimisen jakson voit käyttää yrityksesi tai henkilöbrändisi kehittämiseen, palvelusi muotoiluun ja tuotteittesi kehittämiseen. Erikoistumisessa on kyse omien vahvuuksien tunnistamisesta ja valjastamisesta kannattavaksi ja mielekkääksi liiketoiminnaksi.

Lähtötietovaatimuksena on Media-alan tai Valokuvaajan ammattitutkinnon suorittaminen tai vastaavan osaamisen osoittaminen.

Koulutus sisältää 9 kaksipäiväistä lähiopetusjaksoa, 8 webinaaria sekä kolme tutkintotilaisuutta 20 kk aikana välillä
7.10.2021 – 12.6.2023. Vastaava kouluttaja on Raija Kolehmainen. Lisäksi käytämme vierailevia kouluttajia.

Hakeutuminen ja lisätiedot

Ota rohkeasti yhteyttä ensin meihin vvi@vvi.fi ja kerro, millä tutkintotasolla olisit halukas opiskelemaan, missä teet valokuvaustyötä ja missä asut. Sen jälkeen osaamme antaa ohjeet jatkosta tilanteestasi riippuen.

Lisätietoja koulutuksista ja niiden toteutuksesta löydät Tutkintoon valmistava koulutus -osiosta.
Sieltä löydät myös opiskelijoidemme videoita, jossa he kertovat opiskelustaan VVI:llä.

Lisätietoa tutkinto-opiskelusta VVI:llä, kustannuksista ja koulutusohjelmiin hakeutumisesta löytyy täältä:
http://www.vvi.fi/tutkinnot/opiskelemaan-vville/
http://www.vvi.fi/tutkinnot/tyossaoppiminen-ja-oppisopimus/