ProWay - Tunnetta ja tarinoita
henkilö
kuvassa 5.11.2022

Kuvat: Vesa Tyni

Tällä kurssilla palkittu kuvajournalisti Vesa Tyni kertoo journalistisen henkilökuvaajan arjesta ja siitä, miten kertova henkilökuva syntyy.

Tutustumme tekniikkaan ja tarinoihin kuvien takana ja tietysti myös siihen, millaista asennetta ja heittäytymistä henkilökuvaus vaatii kuvaajalta.


Toteutus

Kurssilla Vesa kertoo tarinoita kuviensa takaa ja esittelee journalistisessa henkilökuvassa käyttämiään valaisutekniikoita. Osa kurssista toteutetaan työpajana. Työpajan kuvaustehtävässä tekninen suoritus ei ole tärkeä. Pääpaino on kuvan sisällöllä, joten ota mukaasi sellaiset välineet millä itse koet luontevaksi kuvata.

Vesa Tyni on valokuvaajamestari ja kuvajournalisti, joka tekee pääasiassa henkilökuvia lehtiin ja omiin projekteihinsa.

Vesan tavaramerkkinä on tuoda kerronnallisuutta kuviinsa omalla persoonallisella valaisutyylillään. Vesa vastaanotti Sukupuolena ihminen -projektistaan tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2019 ja hänet valittiin vuoden freelance-journalistiksi vuonna 2020.

Tällä hetkellä Suomea kiertää Tynin ja Niemisen yhteisprojekti Mielimaissa, jonka kuvissa ja tarinoissa syvennytään masennuksen maailmaan.

Tutustu Vesan työskentelyyn täällä:
www.vesatyni.com
www.mielimaissa.fi

Työpajatyöskentelyä varten kannattaa ottaa mukaan oma kevyt kuvauskalusto ja myös läppäri jos haluat käsitellä omia kuviasi.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta 170 € sis alv 24%.

Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua.

Hinta sisältää lähiopetuksen. Hintaan ei kuulu ruokailuja, mutta VVI:llä on opiskelijoiden käytettävissä keittiö, jossa voi valmistaa ja nauttia omia eväitä.

Kuva: Vesa Tyni, Mielimaissa-projekti

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu heti ja varmista paikkasi tällä mielenkiintoisella kurssilla!
Viimeinen ilmoittautumisäivä 2
1.10.2022 ilmoittautumislomaketta käyttäen tai vvi@vvi.fi

1-2 työpäivän kuluessa ilmoittautumisesta saat sähköpostitse ilmoittautumisvahvistuksen. Ilmoittautumisajan päätyttyä lähetämme kurssikutsun ja laskun osallistumismaksusta.

Kurssille mahtuu Min. 5, ja max. 20 osallistujaa.

Lisätietoja saat tarvittaessa VVI:n toimistosta.

Kurssiohjelma

Päivän aikataulu on suuntaa antava ja muuttuu tarvittaessa niin, että tilaa vapaalle keskustelulle ja kysymyksille jää riittävästi. Päivän aikana pidetään tunnin lounastauko. Omia eväitä on mahdollista nauttia VVI:n keittiössä tai lähteä lounaalle ulkopuolelle. Suosittelemme omia eväitä, koska lähistön lounaspaikat eivät ole välttämättä auki viikonloppuna.

Lauantai

10.00 – Tarinoita kuvien takaa

12.00 – Lounastauko

13.00Valaisudemoja

14:00 – Tauko

14.15Kuvaustyöpaja

15.00 Työpajakuvien läpikäyntiä

17.00 – Koulutus päättyy