Jarkko Viljanen

Ensikosketukseni valokuvaukseen tapahtui selaillessa isän albumeja, joissa oli hänen valmistamiaan mustavalkokuvia. Pimiöön päädyin sitten itsekin jossain vaiheessa, lisäksi diafilmiä on kulunut Lapinvaelluksilla ja muissa kuvioissa.

Kuvankäsittelyn maailmaan tutustuin vuonna 1994 – puolen vuoden kurssin nimi oli Uudet Mediat Kankaanpään taidekoulussa. VVI:lle tulin Matti J. Kalevan avuksi assarin rooliin vuosiksi 1995-1996 jolloin aloitettiin ensimmäiset Photoshop-kurssit. Versio oli silloin 3.0 ja layerit uusinta uutta. 1997 alkaen olen ollut yrittäjänä alan koulutuksen ja konsultoinnin alueella. Siiinä ohessa käänsin kolme Katrin Eismannin Photoshop-kirjaa Docendolle ja pari olen kirjoittanut itse. Kun Suomi liittyi 1995 EU:hun, pääsin mukaan irlantilaisten vetämään Euro-Image -hankkeeseen. Projektissa kirjoitin kuvankäsittelyn itseopiskelupaketin valokuvaajille jotka olivat tuohon aikaan siirtymässä filmistä digiin.

Varsinainen valokuvausyrittäminen tuli tutuksi kun ostin yhtiökumppanin kanssa vanhan tamperelaisen muotokuvaamon vuonna 2004. Toiminta jatkuu pienimuotoisesti edelleen, vaikka omista toimitiloista luovuttiin jo 2017. Kaiken aikaa olen opettanut VVI:ssä kuvankäsitteyä ja 2016 aloitin jälleen päätoimisena. Nykysin vastaan perustutkintokoulutuksesta ja yhtiön toiminnasta yleisellä tasolla.