Bokeh - ajatuksia valokuvauksesta

Kuva: Mika Peltomaa

Täällä pohditaan valokuvausta, sen koulutusta, opiskelua, työelämää ja muutakin elämää. Kirjoittajina VVI:n kouluttajat ja opiskelijat.

Mikä AI?
Artificial Intelligence.
Kotoisammin tekoäly.

Tekoälyn tuleminen kaiken kansan ulottuville aiheuttaa jälleen yhden murrosvaiheen myös ammattivalokuvaajan työhön. Monenlaista murrosta on tosin nähty ennenkin.

 Jarkko pohdiskelee tekoälyn vaikutuksia ammattivalokuvaajan työhön...  

Kuva: Jarkko Viljanen

Omaa valoa miljööseen
- Miksi ihmeessä?

Miksi perustutkinnossa kaikkien on opittava käyttämään omaa valaisua miljööolosuhteissa? Jarkko kertoo syyn...  

Uusi vuosi
- uudet kujeet

Vuoden vaihtuessa on hyvä suunnitella tulevaa. VVI:llä ensi vuoden työskentelyn painopisteenä on koulutuksen kehittäminen ja verkostoituminen. 
Lue lisää VVI:n ensi vuoden tavoitteista

Kuva: Emmu Rönkkö

Itsensä haastamista ja kasvun mahdollis- tamista

Media-alan erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa VVI:llä parhaillaan opiskeleva Jenni Hieta pohdiskelee koulutuksen, kilpailuihin osallistumisen ja arvonimien hankkimisen hyötyjä ammattivalokuvaajan osaamisen ja yritystoiminnan kehittämisessä

Lue Jennin ajatuksia valokuvaajana kehittymisestä täältä

Luovuudesta potkua yrittäjyyteen

Vaikka valokuvaajat itsestään selvästi mielletään luoviksi ammattilaisiksi, ei silti ole helppoa soveltaa luovuutta liiketoiminnan kehittämiseen. 

Lue Raijan ajatuksia yritystoiminnan kehittämisestä täältä

Kuva: Katri Haavisto

Ammatti laiseksi kasvamisesta

Iida Salenius valmistui juuri VVI:llä Media-alan ammattitutkinnosta. Iida kerto blogissa siitä, millaiselta opiskelu VVI:llä on tuntunut ja minkä asioiden oppiminen on Iidan mielestä ollut tärkeintä. Iida antaa samalla kolme ammattilaisen vinkkiä tuleville opiskelijoille.

Lue Iidan pohdinnoista täältä

Kuva: Benjamin Rantanen

Oman paikan etsintää

Ammattitutkinnossa tärkeintä on etsiä oma paikka alalla ja oppia työskentelemään tavoitteellisesti ja ammattimaisesti valitsemassaan genressä. 

Monilla ammattitukinto-opiskelua aloittavilla on vielä "pallo hukassa". Töitä ja asiakkaita on, mutta usein "vääränlaisia". Työ ei ehkä oikein motivoi tai sillä ei kunnolla ansaitse elantoaan. Taidoissakin on vielä parantamisen varaa ja saattaa tuntua, ettei vielä edes uskalla tavoitella niitä unelma-asiakkaita. Tästä kertoo kouluttajamme Sami. Lue lisää Samin ajatuksista ja oman paikan etsinnästä täältä.

Esikuvia - Tiedostaen tai tiedostamatta

Kuka on sinun esikuvasi valokuvaajana? Entä oletko tullut ajatelleeksi millainen kuvasto sinuun on tarttunut matkan varrella ja paljonko se vaikuttaa tapaasi katsoa ja arvioida kuvia tällä hetkellä? Tätä mietiskeli kouluttajamme Jarkko Piktorialismi-näyttelyn jälkimainingeissa. Lue Jarkon postaus aiheesta täältä.