Uusi vuosi - uudet kujeet

Maisema peittyy pehmeään lumivaippaan ja pakkanen vaivuttaa luonnon talvilepoon. On aika rauhoittua Joulun viettoon. Vuodenvaihde on loppumisen ja alkamisen aikaa. On hyvä vilkaista taaksepäin kuluneeseen vuoteen ja kääntää sitten katse tulevaan. Millaisia ponnisteluja ja saavutuksia viime vuoteen on sisältynyt? On tärkeää pysähtyä hetkeksi, onnitella itseään voitetuista vaikeuksista ja saavutetuista voitoista. Hymyillä hiukan omille kompuroinneilleen ja kääntää sitten katse kohti tulevaisuutta hiukan viisaampana ja vahvempana kohtaamaan sen tuomat haasteet ja mahdollisuudet. Mitä sinä haluat saavuttaa ensi vuonna? Menestystä töissä, paremman fyysisen kunnon, vai enemmän aikaa itselle ja perheelle? Kun itselleen kertoo, mitä todella haluaa, se on paljon helpompaa myös saavuttaa.

Kevään ProWay-kurssit

VVI:llä katseet ja ajatukset ovat jo jonkin aikaa olleet vahvasti ensi vuoden puolella. Suunnitelmia ja näkyvääkin on jo saatu aikaan. Ensi keväälle on suunniteltu monia kiinnostavia ProWay-kursseja, joista osa on jo julkaistu ja monta on vielä suunnittelupöydällä. Ohjelmassa on perinteiseen tapaan studiotyöskentelyn koulutusta, mutta myös somekursseja, joista on varmasti iloa jokaiselle, joka somea työssään käyttää. Lisäksi ohjelmassa on paljon toivottu ihon käsittelyn kurssi sekä asuntokuvaukseen keskittyvä viikonloppu.

Huhtikuussa on luvassa elämyksellinen kuvausleiri Reposaaressa, jossa rakennetaan tarinallista kuvaa viikinkikuvistaan tunnetun Jone Matilaisen ohjauksessa. Suunnitteilla on mm. vielä pari erilaista luontokuvauskurssia sekä mallinohjaukseen liittyvä kurssi, jotka julkaistaan vuodenvaihteen jälkeen, kun yksityiskohdat on saatu hiottua paikalleen.

Olisiko sinulla jokin valokuvaukseen tai vaikka valokuvausyrittäjyyteen liittyvä aihe, josta haluaisit kertoa muillekin? Etsimme jatkuvasti kiinnostavia aiheita ja kouluttajia, jotka haluaisivat tulla VVI:lle pitämään kurssia. Ota ihmeessä yhteyttä, jos kouluttaminen kiinnostaa sinua.

Opiskelu vaikuttaa

Marraskuussa kysyimme parin viime vuoden aikana meillä opiskelleilta, millaisia hyötyjä ja osaamisia he kokevat saavuttaneensa opiskelustaan VVI:llä. Kolme osaamista nousivat kyselyssä selvästi ylitse muiden:

  • 70% vastanneista kertoi koulutuksen ansiosta osaavansa ratkaista työssään eteen tulevia teknisiä ongelmia.

  • 70% kertoi osaavansa käyttää teknistä osaamistaan vahvistamaan ilmaisuaan.

  • 66,7% vastanneista kertoi osaavansa kehittää kuvaustyyliään asiakkaitaan ja omia tavoitteitaan palvelevaksi.

Esitimme vielä avoimen kysymyksen: "Mitä haluaisit oppia lisää?" Näistä vastauksista saimme paljon tietoa siitä, millaisia asioita opiskelijamme toivovat koulutukseemme lisää.

Olemme kiitollisia näistä vastauksista, koska ne kertovat meille, että koulutuksemme sisältö on tavoitteisiimme nähden oikean suuntaista ja toisaalta ne auttavat meitä kehittämään koulutustamme entistä paremmin opiskelijoidemme tarpeita palvelevaksi. Tämä kehitystyö onkin meidän ensi vuoden työskentelymme tärkein painopiste.

Opetussuunnitelmien kehittäminen

Koulutuksen hyödyt -kyselyn kautta saatuun tietoon sekä muuhun opiskelijapalautteeseen pohjautuen olemme jo käynnistäneet ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen kehittämisprojektin. Erikoisammattitutkintokoulutuksen kehitysprojekti on ollut työn alla jo viime vuodesta alkaen ja sen tuotteistus valmistuu ensi keväänä. Uusi opetussuunnitelma on jo käytössä tänä syksynä aloittaneella erikoisammattitutkintoryhmällä. Ensi vuoden aikana käynnistetään myös perustutkintokoulutuksen kehitysprojekti.

Tavoitteena on kehittää opetussuunnitelmiamme vastaamaan entistä paremmin työelämän tarpeisiin niin, että opiskelijoillamme on mahdolllisuus menestyä omassa työssään myös tulevaisuudessa. Pyrimme kehittämään koulutusten sisältöjä sekä oppimisen tapoja sellaisiksi, että ne aktivoivat opiskelijoitamme entistä tehokkaammin työskentelemään kohti hyvää ammattitaitoa. Haluamme vahvistaa opiskelijoidemme omia vahvuuksia ja tukea heitä niiden hyödyntämisessä kunkin jokapäiväisessä työssä.

Verkostoituminen

Toinen painopisteemme ensi vuonna tulee olemaan verkostoituminen ja yhteistyö. Tavoitteemme on verkostoitua entistä tiiviimmin muiden oppilaitosten kanssa ja etsiä uusia yhteistyön muotoja, joilla voimme kehittää toimintaamme. Tämä on jo käynnistetty hienosti aloittamalla koulutusyhteistyö Suomen Kuvauskoulu Oy:n kanssa. Tavoitteemme on tarjota valokuvauskoulutusta entistä joustavammilla toteutustavoilla, jotta yhä useammat voisivat saada valokuvaustaidon yhdeksi työkalukseen, vaikka kuvaaminen ei päätyönä olisikaan. Nykyaikana valokuvaustaitoa tarvitaan melkein jokaisessa työssä.


Rauhallista Joulua ja innostavaa uutta vuotta!

T. Raija ja Jarkko