Media-alan ammatti tutkinto

Valokuvauksen osaamisala

Ammattitutkinto vie alalla eteenpäin

Hallitset jo ammattimaisen valokuvauksen perusasiat. Selviydyt studiossa ja miljöössä ja osaat valaista kuvauskohteesi tarkoituksenmukaisesti. Kaipaatko kuitenkin vielä vahvistusta osaamiseesi asiakastyöskentelyssä? Mietitkö vielä mikä kuvausgenre sopisi sinulle parhaiten? Teetkö töitä yksin etkä saa osaamisestasi palautetta, jonka avulla voisit kehittyä? 

Ammattitutkintoon valmistavassa koulutusohjelmassa VVI:llä pääset kehittämään ammattiosaamistasi juuri siihen suuntaan, mikä sinulle on tärkeää. Opetus lähijaksoilla ja ryhmän omassa verkostossa saamasi vertaistuki antavat valmiuksia erilaisten toimeksiantojen kohtaamiseen. Opit työskentelemään tavoitteellisemmin ja asiakaslähtöisemmin. Keskiössä on ammattivalokuvaajana toimiminen tämän päivän sekä tulevaisuuden vaatimustasot täyttävässä visuaalisessa maailmassa. Opintojen kuluessa kartutat taitojasi valokuvauksen tekniikassa, tuotantoprosessiesi analysoinnissa ja kehittämisessä sekä yrittäjänä toimimisessa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Ammattitutkinnossa keskitymme asiakaslähtöiseen valokuvaamiseen ja valaisuun. Lisäksi tutkinto tarjoaa valokuvakerronnan suunnittelua ja toteuttamista sekä ammattimaista kuvankäsittelyä. 

Toteutus ja rahoitusvaihtoehdot

Media-alan ammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.  Yhteistyökumppanimme ammattitutkinnon järjestämisessä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä GRADIA. GRADIA vastaa näyttöjen arvioinnista ja kirjoittaa tutkintotodistuksen. Me VVI:llä toteutamme tutkintoon valmistavan ammatillisen koulutuksen.

Rahoita opiskelu oppisopimuksella

Voit rahoittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksella (edellyttää alan työpaikkaa) tai yrittäjän oppisopimuksella (edellyttää päätoimista yrittäjyyttä). Oppisopimuksella opiskelu on sinulle ilmaista.  Lue lisää oppisopimuksesta 

Omaehtoinen opiskelu

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta oppisopimukseen, voit suorittaa ammattitutkinnon VVI:llä omaehtoisesti itse maksaen.

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 4365 € + alv 24%. Yht. 5412,60 €. Koulutuksen hinta laskutetaan erissä kunkin lähiopetuskerran ja webinaarin jälkeen.

Seuraava ryhmä aloittaa 18.-20.9.2024. Uusi koulutusohjelma käynnistyy jos ryhmän koko on vähintään 10.
Vastaavana kouluttajana toimii Sami Reivinen, Studio KLIK. Lisäksi kouluttajana toimii eri suuntautumisalojen asiantuntijat ryhmän tarpeiden mukaan.

Koulutusohjelmaan on jatkuva haku. Hakeudu opiskelijaksi vaikka heti täyttämällä hakeutumislomake.

Koulutuksen aloitusvaatimukset

tai 

Opiskelu

Koulutus muodostuu seitsemästä lähiopetusjaksosta, kuudesta webinaarista sekä etäopiskelujaksoista niiden välillä. Lähiopetusjakson kesto on kolme päivää.

Koulutuksen painopiste opiskelijan itsenäisessä työskentelyssä ja sen tukemisessa. Etäopiskelujaksojen aikana opiskelijat työskentelevät valokuvaajana omalla työpaikallaan tai omassa yrityksessään sekä suorittavat työn ohessa ohjeiden mukaisia oppimistehtäviä. Osa tehtävistä on mahdollista suorittaa normaalien asiakastoimeksiantojen yhteydessä, mutta on varauduttava siihen, että osa tehtävistä vaatii harjoittelua ja työskentelyä myös normaalin työajan ulkopuolella.


Lähiopetukseen osallistuminen sekä oppimistehtävien suorittaminen suunnitellusti on erittäin tärkeää. Se on paras keino varmistaa opintojen eteneminen ja oppimistavoitteiden saavuttaminen.

VVI:n valokuvaaja

Koulutuksen aikataulu ja sisältö

Lähipäivät ja niiden suuntaa antavat sisällöt näet täältä: MAT 2426 toteutussuunnitelma

Tutkinnon osat sekä niiden osaamisvaatimukset on määritellyt Opetushallitus tutkinnon perusteissa.

Pakollinen tutkinnon osa

Osaamisalan pakollinen tutkinon osa

Valinnaiset tutkinnon osat (2 näistä)