Media-alan erikois ammatti tutkinto

Valokuvauksen osaamisala

Valokuvaajamestari

Millainen on unelmiesi valokuvausbisnes? Tuntuuko siltä, että urasi kaipaisi buustausta? Erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa kehität ammattivalokuvaajan identiteettiäsi. Keskiössä on omaleimaisen kuvaustyylin löytäminen ja sen systemaattinen vahvistaminen sekä projektityöskentelyn oppiminen. 

Tämän tehokkaan oppimisen jakson voit käyttää henkilöbrändisi kehittämiseen, palvelujesi muotoiluun, tuotteittesi kehittämiseen ja yrityksesi brändin ytimen kirkastamiseen. Erikoistumisessa on kyse omien vahvuuksiesi valjastamisesta kannattavaksi ja mielekkääksi liiketoiminnaksi. Tutkinto tarjoaa valokuvausalan syventävää käytännön oppia kokeneillekin kuvaajille.

Toteutus ja rahoitusvaihtoehdot

Media-alan erikoisammattitutkinto, valokuvauksen osaamisala. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.  Yhteistyökumppanimme erikoisammattitutkinnon järjestämisessä on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä GRADIA. Gradia vastaa näyttöjen arvioinnista ja kirjoittaa tutkintotodistuksen. Me VVI:llä toteutamme tutkintoon valmistavan ammatillisen koulutuksen.

Rahoita opiskelu oppisopimuksella

Voit rahoittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksella (edellyttää alan työpaikkaa) tai yrittäjän oppisopimuksella (edellyttää päätoimista yrittäjyyttä). Oppisopimuksella opiskelu on sinulle ilmaista.  Lue lisää oppisopimuksesta 

Omaehtoinen opiskelu

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta oppisopimukseen, voit suorittaa erikoisammattitutkinnon VVI:llä omaehtoisesti itse maksaen.

Omaehtoisen koulutuksen hinta on 4080 € + alv 24%. Yht. 5059,20 €. Koulutuksen hinta laskutetaan erissä kunkin lähiopetuskerran ja webinaarin jälkeen.

Seuraava ryhmä aloittaa 23.-24.9.2024. Uusi koulutusohjelma käynnistyy jos ryhmän koko on vähintään 10.
Vastaavana kouluttajana toimii Raija Kolehmainen. Lisäksi kouluttajana toimii eri suuntautumisalojen asiantuntijat ryhmän tarpeiden mukaan.

Koulutusohjelmaan on jatkuva haku. Hakeudu opiskelijaksi vaikka heti täyttämällä hakeutumislomake.

Koulutuksen aloitusvaatimukset

tai 

VVI:n valokuvaajamestari

Koulutus

Koulutus muodostuu kahdeksasta lähiopetusjaksosta, joiden aikana luennoin, keskusteluin ja työpajojen avulla käsitellään koulutusohjelman aiheita. Lähiopetusjakson kesto on kaksi päivää.

Lähiopetusjaksojen välillä  kahdeksassa webinaarissa opiskelijat saavat palautetta ja ohjausta oppimistehtävien suorittamiseen

Koulutusohjelman aluksi jokainen opiskelija asettaa itselleen henkilökohtaiset oppimistavoitteet koulutusohjleman ajaksi. Etäjaksoilla tehtävät oppimistehtävät ohjaavat opiskelijaa kehittämään omaa toimintaansa kohti näitä itse määrittelemiään tavoitteita. Koulutuksen painopiste opiskelijan itsenäisessä työskentelyn tukemisessa. 

Lähiopetukseen osallistuminen sekä oppimistehtävien suorittaminen suunnitellusti on erittäin tärkeää. Se on paras keino varmistaa opintojen eteneminen ja oppimistavoitteiden saavuttaminen.

Koulutuksen aikatulu ja sisältö

Lähipäivät ja niiden suuntaa antavat sisällöt näet täältä: MEAT 2426 toteutussuunnitelma

Tutkinnon osat sekä niiden osaamisvaatimukset on määritellyt Opetushallitus tutkinnon perusteissa.

Pakollinen tutkinnon osa

Osaamisalan valinnainen tutkinnon osa

Valinnaiset tutkinnon osat