Millainen on unelmiesi valokuvausbisnes? Tuntuuko siltä, että urasi kaipaisi buustausta? Erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa kehität ammattivalokuvaajan identiteettiäsi. Keskiössä on omaleimaisen kuvaustyylin löytäminen ja sen systemaattinen vahvistaminen sekä projektityöskentelyn oppiminen.
Tämän tehokkaan oppimisen jakson voit käyttää henkilöbrändisi kehittämiseen, palvelujesi muotoiluun, tuotteittesi kehittämiseen ja yrityksesi brändin ytimen kirkastamiseen. Erikoistumisessa on kyse omien vahvuuksiesi valjastamisesta kannattavaksi ja mielekkääksi liiketoiminnaksi. Tutkinto tarjoaa valokuvausalan syventävää käytännön oppia kokeneillekin kuvaajille.
Media-alan erikoisammattitutkinto, valokuvauksen osaamisalaan valmistava koulutus. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Yhteistyökumppanimme vastaa näyttöjen arvioinnista ja kirjoittaa tutkintotodistuksen. Me VVI:llä toteutamme tutkintoon valmistavan ammatillisen koulutuksen.
Oppisopimus on samalla työsopimus eli se edellyttää alan työpaikkaa. Yrittäjän vaihtoehto on yrittäjän oppisopimus, joka edellyttää päätoimista yrittäjyyttä. Mikäli saat jomman kumman oppisopimuksen, opiskelu on sinulle ilmaista. Ota yhteys lähimpään oppisopimustoimistoosi ja kerro että haluat hakeutua VVI:lle. Lue lisää oppisopimuksesta
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta oppisopimukseen, voit suorittaa erikoisammattitutkinnon VVI:llä omaehtoisesti itse maksaen.
Seuraava ryhmä aloittaa vuoden 2026 alussa. Uusi koulutusohjelma käynnistyy jos ryhmän koko on vähintään 10.
Vastaavana kouluttajana toimii Raija Kolehmainen. Lisäksi kouluttajana toimii eri suuntautumisalojen asiantuntijat ryhmän tarpeiden mukaan.
Koulutusohjelmaan on jatkuva haku. Hakeudu opiskelijaksi vaikka heti täyttämällä hakeutumislomake.
Olet suorittanut media-alan ammattitutkinnon valokuvauksen osaamisalalta, jolloin voit suoraan hakeutua erikoisammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen.
Jos haluat hakeutua erikoisammattitutkintoon suorittamatta ensin ammattitutkintoa, sinun on osoitettava ammattitutkintoa vastaavan osaamisesi 20 kuvan portfoliolla sekä sitä täydentävällä kirjallisella materiaalilla.
Tarkemmat ohjeet portfolion kokoamiseen löytyvät hakeutumislomakkeelta
Kehittää omaa henkilöbrändiä ammattivalokuvaajana
Vahvistaa systemaattisesti omaleimaista kuvaustyyliään
Kehittyy valaisussa ja muussa omalle valokuvausgenrelleen tyypillisessä teknisessä osaamisessa
Vahvistaa valokuvailmaisua ja viestiä kuvissaan
Toimii projektinjohtajana ja verkostoituu tarvittavien yhteistyötahojen kanssa
Kirkastaa omaa toimintaansa sekä yrityksensä palvelutarjontaa
Inspiroituu ja hankkii tietoa uuden teknisen, ilmaisullisen, sosiaalisen ja kaupallisen osaamisen synnyttämiseksi.
Pystyy opiskelun päätyttyäkin jatkamaan kehittymistään ja toimimaan menestyksekkäästi ammattivalokuvaajana, asiantuntijakouluttajana tai –ohjaajana valokuvauskoulutuksessa.
Koulutuksen runko muodostuu lähiopetusjaksoista, joiden aikana luennoin, keskusteluin ja työpajojen avulla käsitellään koulutusohjelman aiheita. Lähiopetusjakson kesto on kaksi päivää.
Lähiopetusjaksojen välillä webinaareissa opiskelijat saavat palautetta ja ohjausta oppimistehtävien suorittamiseen.
Koulutusohjelman aluksi jokainen opiskelija asettaa itselleen henkilökohtaiset oppimistavoitteet koulutusohjleman ajaksi. Etäjaksoilla tehtävät oppimistehtävät ohjaavat opiskelijaa kehittämään omaa toimintaansa kohti näitä itse määrittelemiään tavoitteita. Koulutuksen painopiste opiskelijan itsenäisessä työskentelyn tukemisessa.
Lähiopetukseen osallistuminen sekä oppimistehtävien suorittaminen suunnitellusti on erittäin tärkeää. Se on paras keino varmistaa opintojen eteneminen ja oppimistavoitteiden saavuttaminen.
Lähiopetuspäivät ja niiden sisällöt julkaistaan myöhemmin.
Tutkinnon osat sekä niiden osaamisvaatimukset on määritellyt Opetushallitus tutkinnon perusteissa.
Media-alan toimintaympäristön hallinta , 30 osp
Valokuvausalan palveluiden kehittäminen, 60 osp
Valokuvakerronnan vahvistaminen ja kehittäminen, 30 osp
Visuaalisen projektin toteuttaminen, 60 osp