Haluatko
valokuvaajaksi ? 

Haluatko
oppia lisää?


Haluatko
saada ideoita ja
kehittää omaa tyyliäsi?
Haluaisitko opiskella valokuvaajaksi? Vai oletko jo ammattikuvaaja, mutta haluaisit vahvistaa osaamistasi ja saada uusia ideoita? Tutkintoihin valmistava valokuvauskoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden tavoitteelliseen oppimiseen juuri sinun tavoitteitasi kohti. Voit rahoittaa opiskelusi oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella.

Tutkintoon valmistava koulutus

Tutkintoon valmistava valokuvauskoulutus VVI:llä painottuu asiakaslähtöisen ja kaupallisen käyttökuvan tuottamiseen. Asiakaslähtöinen käyttökuva on tilauksesta valmistettu ja aiheeltaan, käyttötarkoitukseltaan sekä viestintäsisällöltään ennalta määrätty. VVI:n valokuvauskoulutuksessa opit toteuttamaan muotokuvia ja perhejuhlakuvia, kuvia lehtien toimituksille, tuote- ja mainoskuvia sekä brandiä tukevaa kuvamateriaalia. 

Opit toteuttamaan myös liikkuvaa kuvaa ja lyhyitä videoita median ja yritysten käyttöön. Opinnot sisältävät jokaisella tutkintotasolla myös yrittäjyyteen ja tuottavaan toimintaan valmentavia opintokokonaisuuksia.

Monimuotokoulutus sopii yrittäjälle ja työn oheen

Monimuotokoulutuksena kaikki VVI:llä suoritettavat tutkinnot soveltuvat hyvin yrittäjälle tai työn ohessa suoritettavaksi. Opiskelu VVI:llä koostuu lähiopetuspäivistä, webinaareista, työssä oppimisesta sekä itsenäisestä tiedonhankinnasta. 

Lähiopetuspäiviä on tutkintotasosta riippuen 2-3 pv kuukauden tai kahden välein. Lähiopetuspäivinä opitaan uusia asioita ja tutustutaan valokuvaajan työn eri osa-alueisiin luentojen sekä työpajojen avulla. Suurin osa oppimisesta tapahtuu kuitenkin etäjaksoilla omaa valokuvaustyötä tehdessä ja samalla oppimistehtäviä suorittaessa. Lähiopetuspäivien ja webinaarien aikana opiskelijat saavat palautetta oppimistehtävien suorituksista ja ohjausta tulevien tehtävien suorittamiseen. 

Työssäoppiminen

Koulutus perustuu vahvasti työssä oppimiseen ja siksi edellytämmekin, että valokuvaus on merkittävä osa opiskelijoidemme työnkuvaa. Oppimisen kannalta on tärkeää, että monipuolisia kunkin tutkinnon tasoisia työtehtäviä tulee opiskelijan suoritettavaksi riittävä määrä opiskelun aikana. Jokaisella opiskelijalla on työpaikallaan oltava käytettävissään ammattitasoinen valokuvaus- ja kuvankäsittelykalusto studio- ja miljöötyöskentelyä varten sekä studiotila, jossa kaiken valaisun pystyy täydestä pimeydestä hallitusti itse rakentamaan. Jokaisella opiskelijalla on myös oltava nimetty työpaikkaohjaaja tai tutori, joka tukee opiskelijan työssäoppimista Lisätietoa työssaoppimisesta ja työpaikkaohjaajan/tutorin tehtävistä.

Opiskelun rahoitus

Suurin osa opiskelijoistamme rahoittaa opiskelunsa oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella. Oppisopimuksen voi saada jos työskentelee päätoimisesti valokuvaajana tai valokuvaus muodostaa merkittävän osan työnkuvaa. Oppisopimuksesta ja siihen liittyvistä eduista päättää oppisopimustoimisto. Lisätietoa oppisopimusasioista.

Jos valokuvaus ei vielä muodosta niin suurta osaa työstäsi, että voisit saada oppisopimuksen, voit opiskella omaehtoisesti eli maksaa itse opiskelusi VVI:llä. Ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa voit omaehtoisesti suorittaa myös virallisen tutkinnon, mutta perustutkintoa ei voi tällä hetkellä suorittaa itse maksaen. Voit silti osallistua samaan ammatillisen koulutukseen, jonka oppisopimusopiskelijatkin suorittavat. Opiskeluohjelmien hinnat löytyvät kunkin kouutusohjelman esittelysivulta:


VVI:llä järjestetään tutkintoon valmistavaa koulutusta kolmella tutkintotasolla:

Perustutkintokoulutuksessa väkevä kivijalka perusosaamiselle

Perustutkinnosta saat laajan perusosaamisen erilaisiin valokuvaajan työtehtäviin. 

Ammattitutkintokoulutus vie alalla eteenpäin

Ammattitutkinnossa vahvistetaan valmiuksia valokuvausyrittäjänä toimimiseen ja kehitetään teknistä ja ilmaisullista osaamista valitulla valokuvauksen suuntautumisalueella. 

Erikoisammattitutkinnossa opit kehittämään valokuvaustoimintaasi

Vahvistat omaa ilmaisuasi, kehität valokuvaustuotteitasi ja brändiäsi. Opit myös johtamaan projekteja ja kommunikoimaan sidosryhmiesi kanssa