Itsensä haastamista ja kasvun mahdollistamista

Kuva: Emmu Rönkkö

Koulutuksen, kilpailuiden ja arvonimien hyödyt

Jatkuva kasvu ja itsensä haastaminen on välttämätöntä alati muuttuvassa valokuvauksen maailmassa. Miten löytää oma paikkansa, oma tapansa tehdä ja omat vahvuudet sekä hyödyntää niitä mahdollistaakseen itsensä näköisen yrittäjyyden?


Erikoisammattitutkinnosta suunta kasvulle

Erikoisammattitutkintoon hakeutuminen VVI:lle on ollut paras päätökseni pitkään aikaan. Vuoden aikana tuntuu, että oma suunta ja tavoitteet ovat selkeytyneet valtavasti. Yritystä kehittäessäni olen kehittynyt paljon myös kuvaajana ja yrittäjänä. Olen ottanut askeleita, jotka muuten olisivat jääneet ottamatta.

Minulle opiskelu on aina ollut sitä, että annan itselleni luvan keskittyä ja käyttää aikaa minulle tärkeisiin asioihin. Erikoisammattitutkinto on ennen kaikkea ajan ottamista yrityksen kehittymisen kannalta tärkeisiin asioihin. Opetuksen, tuen ja ohjauksen kautta olen pysähtynyt tarkastelemaan sitä millainen kuvaaja olen ja minkälainen haluan tulevaisuudessa olla. Mitä voin tehdä yritykseni eteen, jotta nämä kaikki olisivat tasapainoissa. Opiskeluissa olen saanut tukea oikeiden asioiden tekemiseen, oikeassa järjestyksessä ja oikeaan aikaan.

Verkostoituminen kollegoiden, toisten oppilaiden ja mentorin kanssa on myös antanut paljon. On erittäin mielenkiintoista ja avartavaa kuulla, mitä kollegalla, joka työskentelee hyvin erilaisella valokuvauksen alalla on sanottavaa. Kollegat inspiroivat, kannustavat ja pysäyttävät ajattelemaan. Keskustelut ovat yksi parhaista puolista koulutuksessa - miten paljon voi saada kun vain pysähtyy kuuntelemaan.

Itsensä haastamista

Kilpailuihin osallistuminen ja arvonimien hakeminen on niin paljon muutakin kuin ulkopuolelta tulevaa validointia ja meriittejä. Ne kehittävät, haastavat ja antavat arvokasta palautetta. Tekninen osaamisesi, ilmaisusi ja luovuutesi joutuvat testiin. Kuvillamme me kerromme tarinaa. Teemme näkyväksi jotain mitä koemme, ajattelemme, tunnemme ja näemme. Tuleeko kuvasi tarina kuulluksi sellaisena kuin halusit sen kertoa? Miten voisit kehittää kuvakerrontaasi, jotta saat kuvasi eloon? Tuomariston palaute on erittäin arvokasta ja ainutlaatuista. Opit omista vahvuuksista ja heikkouksista ja pystyt palautteen avulla tarkastelemaan näitä asioita ja jatkamaan kehittymistä.

Arvonimiä ja kilpailuja varten kuvaaminen on omien rajojen etsimistä, itsensä haastamista ja luovan tekemisen iloa. Kun voit tehdä mitä vain - mitä vain mikä on sinulle tärkeää ja merkityksellistä, mikä saa luovuutesi kukkimaan ja sydämesi laulamaan, vaikutukset ovat pitkäkestoisia. Opit uutta, paitsi valokuvaajana, opit myös itsestäsi ja ehkä löydät itsestäsi ja valokuvauksesta asioita jotka eivät vielä olleet tulleet löydetyksi.

Jennin työhon voit tutustua täällä:
Valokuvaaja Jenni Hieta | Perhekuvaaja Kuopio
Valokuvaaja Jenni Hieta | Kuopio | Facebook
Valokuvaaja Jenni Hieta (@valokuvaajajennihieta) • Instagram-kuvat ja -videot