Suomen Ammatti valokuvaajat ry

Kuva:Onni Wiljami Kinnunen

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on maamme vanhin ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö, se on perustettu vuonna 1919. 

Yhdistyksen jäsenet ovat monitaitoisia valo- ja videokuvaajia sekä kuvankäsittelyn ammattilaisia. Jäsenistömme joukosta löytyy osaavia tekijöitä niin yksityisten kuluttajien kuin yritystenkin tarpeisiin; jäseniemme tarjoamiin palveluihin kuuluvat mm. mainos- ja tuotekuvaus, lehtikuvaus, muotokuvauksen eri muodot sekä tapahtumakuvaus ja vaikkapa koptereilla kuvatut videot. SAVin jäsenistöön kuuluu myös valokuvakouluttajia sekä valokuvauksen ohessa alan tietokirjoja kirjoittaneita henkilöitä.

Kuva: Heidi Glader

Toiminta

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n tärkein tehtävä on jäsentensä ammatillisten toimintaedellytysten parantaminen, johon tähdätään monitasoisella koulutuksella valokuvauksen ja kuvankäsittelyn saroilla. Jäseniä tuetaan myös mm. antamalla neuvontaa tekijänoikeuteen, kuluttajansuojaan ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Ammattivalokuvauksen arvostusta pyritään lisäämään sisäisellä ja ulkoisella tiedottamisella, näyttely- ja kilpailutoiminnalla sekä yhteistyöllä viranomaisten ja alan koti- sekä ulkomaisten yhteisöjen kanssa.

Finnish Photo Awards

Näkyvä osa toimintaamme on vuotuisen Finnish Photo Awards -kilpailun järjestäminen. Finnish Photo Awards kattaa koko valokuvauksen kentän ja sen tarkoituksen on löytää ja palkita maan parhaat valokuvat ja valokuvaajat usealla. eri valokuvauksen alueella. 

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on vastuussa Suomen valokuvausmaajoukkueen kasaamisesta kansainväliseen World Photographic Cup -kilpailuun; maajoukkuepaikat jaetaan FPA-menestyksen kautta.

FEP-jäsenjärjestö

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on ikkuna valokuvaajan kansainvälistymiseen; se on ainoa suomalainen jäsenjärjestö eurooppalaisessa ammattivalokuvaajien keskusjärjestö FEP:ssä (Federation of European Professional Photographers). 

FEP on erinomainen verkostoitumisen väline valokuvaajille, esimerkiksi FEP:n tarjoamat eurooppalaiset ammatilliset arvonimet Qualified European Photographer ja Master Qualified European Photographer ovat tarjolla vain SAV:n jäsenyyden kautta. Ammatilliset arvonimet mittaavat korkealaatuista teknistä osaamista ja visuaalista näkemystä sekä ne tarjoavat erinomaisen markkinointityökalun valokuvaajalle. FEP:n jäsenjärjestöt tekevät myös paljon asiantuntijavaihtoa keskenään (puhujat, työpajat, kilpailutuomaroinnit).

Kuva: Hannu Rainamo

Verkostoituminen

Yhdistys toimii yhteistyössä alan maahantuojien sekä muiden tärkeiden yritysten, kuten VVI Oy:n kanssa. Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat yhdistyksen jäsenyyden tärkeitä lisäarvoja. 

Seuraa meitä somessa: 

https://www.facebook.com/suomenammattivalokuvaajatry

@suomenammattivalokuvaajat

https://ammattivalokuvaajat.fi/

https://www.finnishphotoawards.fi/