ProWay - Palveluiden kehittäminen 15.4.-10.6.2025
Miten kehitetään palveluita, jotka myyvät?
Tähän voisi antaa lyhyen vastauksen: "Yhdessä asiakkaiden kanssa." Tällä kurssilla palveluiden kehittämisen prosessia tutkitaan hiukan tarkemmin:
Mitä kannattaa ottaa huomioon?
Millaista vaiheita palveluiden kehittämisessä on?
Millaisia työkaluja tai menetelmiä on käytettävissä.
Kurssilla jokainen osallistuja lähtee rakentamaan omien palveluidensa kehitysprojektiaan oman tuoteportfolion, asiakasryhmien sekä kilpailijoiden analysoinnista, jota rikastetaan tulevaisuuden tutkimuksen menetelmillä:
Millaiset trendit kiinnostavat juuri sinun asiakkaitasi?
Mikä heidän elämässään tai arvoissaan mahdollisesti on muuttumassa?
Miten se saattaa tulevaisuudessa vaikuttaa heidän ostokäyttäytymiseensä?
Asiakkaiden tarpeiden ja arvojen pohjalta ryhdytään kartoittamaan mahdollisuuksia: Pohditaan erilaisia tapoja, joilla voitaisiin auttaa asiakkaita saavuttamaan tavoitteensa ja voittamaan mahdolliset ongelmansa tai vaikeutensa. Tutkitaan myös erilaisia menetelmiä asiakasymmärryksen lisäämiseen, jotta löydetään juuri omaan toimintaan ja omalle asiakaskunnalle toimivat menetelmät.
Kerätyn asiakasymmärryksen pohjalta jokainen osallistuja valitsee kehitystavoitteet ja suunnittelee ja toteuttaa kehitysprojektin, jonka puitteissa kehittää omaa palvelutarjontaansa. Kurssilla käydään läpi projektityöskentelyn perusteita sekä palvelumuotoilun menetelmiä kehitysprojektin eri vaiheisiin. Lisäksi harjoitellaan kehitysprojektin jämäkkää johtamista sekä raportointia.
Kurssi on suunnattu ensisijaisesti ammattivalokuvaajille, mutta soveltuu myös muille luovilla aloilla toimiville, jotka haluavat kehittää palveluitaan asiakaslähtöisesti.
Kurssin kouluttaja Raija Kolehmainen
Kouluttaja, kehityspäällikkö, Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy
Toimin VVI:llä media-alan erikoisammattitutkintoon valmistavan koulutuksen vastuukouluttajana. Olen suorittanut VVI:llä kaikki tutkintotasot ja saanut myös Suomen Ammattikuvaajat ry:n mestariarvon 2007. Kuvasin omassa valokuvausyrityksessäni 9 vuotta lehti- ja mainoskuvaa aiheina sisustus, puutarha, ruoka ja lifestyle. Tällä hetkellä haluan keskittyä kouluttajan työhöni ja siihen liittyvien taitojeni edelleen kehittämiseen. Lisäksi vastaan koulutuspalveluiden kehittämisestä VVI:llä.
Kurssin sisältö vastaa Media-alan erikoisammattitutkinnon tutkinnon osaa Palveluiden kehittäminen.
Kurssille voi osallistua omakustanteisesti tai oppisopimuksella ja sen jälkeen on mahdollisuus osallistua näyttöön ja suorittaa tutkinnon osa. Oppisopimuskoulutuksessa edellytetään näyttöön osallistumista.
Yhteistyökumppanimme vastaa näyttöjen arvioinnista ja kirjoittaa todistuksen tutkinnon osan suorittamisesta. Me VVI:llä toteutamme tutkintoon valmistavan ammatillisen koulutuksen.
Toteutus
Koulutus toteutetaan VVI:n toimitiloissa Tampereella ja koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä, etätehtävistä sekä etäyhteydellä toteutettavasta palautewebinaarista koulutuksen lopuksi.
Ennakkomateriaali ja ennakkotehtävä:
Ilmoittautumisajan päätyttyä osallistujille jaetaan kurssin aiheeseen orientoiva materiaali sekä ennakkotehtävä. Ennakkotehtävässä syntynyttä materiaalia käytetään kurssilla työskentelyn pohjana.
Lähiopetuspäivät:
Lähiopetuspäivät koostuvat lyhyistä luennoista, keskusteluista sekä yksilö- ja ryhmätyöskentelystä, joissa analysoidaan palveluiden nykytilaa ja harjoitellaan palvelumuotoilun menetelmien käyttöä.
Etätehtävät ja palaute:
Lähiopetuspäivien lopuksi osallistujille annetaan etätehtävät, joissa jokainen työskentelee oman kehitysprojektinsa parissa. Etätehtäviä suorittaessaan osallistujat samalla rakentavat näyttömateriaaliaan.
Etätehtävien tulokset raportoidaan aina seuraavan tapaamisen alussa ja niistä saa palautetta ryhmän yhteisessä palautekeskustelussa.
Koulutuksen hinta
Koulutuksen hinta 533,38 €, sis alv 25,5%
Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua.
Hinta sisältää opetuksen sekä näyttöön ohjaamisen niille, jotka osallistuvat näyttöön.
Maksu- ja peruutusehdot
Kurssimaksu suoritetaan ennen kurssin alkua. Varaudu esittämään tosite maksusta.
Osallistumisen voi perua kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään asti.
Jos osallistuminen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, VVI:llä on oikeus periä koko osallistumismaksu.
Sairastapauksissa osallistumisen voi perua kuluitta lääkärintodistuksen esittämällä myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
Oppisopimus
Tämä koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuksella osatutkintona, jolloin oppisopimustoimisto maksaa koulutuksen. Oppisopimukseen kuuluu myös näyttöön osallistuminen
Oppisopimuksen järjestämiseksi, ota mahdollisimman pian yhteyttä paikalliseen oppisopimustoimistoosi. Lähimmän oppisopimustoimistosi löydät täältä.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Viimeinen ilmoittautumispäivä 31.3.2025
Tästä pääset ilmoittautumislomakkeelle
1-2 työpäivän kuluessa ilmoittautumisesta saat sähköpostitse ilmoittautumisvahvistuksen. Ilmoittautumisajan päätyttyä lähetämme kurssikutsun, ennakkomateriaalin sekä ennakkotehtävän.
Kurssin osallistujamäärä min. 4, max 20 hlö.
Lisätietoja saat tarvittaessa raija.kolehmainen@vvi.fi.
Kurssiohjelma
Kurssitapaamisten aikataulu on suuntaa antava. Koulutuspäivien aikana pidetään tunnin lounastauot. Omia eväitä on mahdollista nauttia VVI:n keittiössä tai lähteä lounaalle ulkopuolelle.
Tiistai 15.4.2025
10.00 – Koulutuksen ja osallistujien
esittely.
10.30 – Nykytilanteen analysointi
ennakkotehtävän pohjalta:
- Oma tuoteportfolio
- Kilpailutilanne
- Asiakkasryhmät
11.30 – Lounastauko
12.30 – Heikot signaalit, megatrendit ja
villit kortit: Muutosten suuntaa
haistelemassa
13.30 – Tuotteistus ja palvelumuotoilu:
- Mitä ne tarkoittavat?
- Mitä hyötyä niistä on?
14.00 – Tauko
14.15 – Palvelumuotoilun menetelmiä:
Asiakasymmärryksen kartuttaminen.
15.15 – Kehitysprojektin suunnittelu.
15.45 – Etätehtävän esittely.
16.00 – Koulutuspäivä päättyy
Maanantai 5.5.2025
10.00 – Etätehtävän palaute
Raportit projektien edistymisestä
ja palautekeskustelu.
11.30 – Lounastauko
12.30 – Asiakasymmärryksestä palveluksi:
Palvelumuotoilun menetelmiä
kehitysprosessin eri vaiheisiin.
14.00 – Tauko
14.15 – Palvelun hinnoittelu ja budjetointi
15.45 – Etätehtävän esittely
16.00 – Koulutuspäivä päättyy
Tiistai 10.6.2025 (Etätapaaminen)
10.00 – Etätehtävän palaute
Projektiraportit ja
palautekeskustelu
11.30 – Tauko
12.00 – Näyttöön ohjaaminen.
13.00 – Koulutus päättyy