Alan vaihtaminen onnistuu!

 

Oletko pohtinut alanvaihtoa?

Valokuvaaja työskentelee usein vaihtelevissa tehtävissä ja olosuhteissa ja työssä on tärkeää osata luoda toimiva kontakti nopeasti erilaisten ihmisten kanssa. Tässä on paljon hyötyä siitä, että sinulla alanvaihtajana on kokemusta erilaisista tehtävistä, työympäristöistä ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelystä. Sinulla on todennäköisesti myös positiivinen asenne muutoksiin sekä halua kehittyä ja muuttua, olla kiinnostunut tästä ihmeellisestä maailmasta, jossa elämme.

Iso osa VVI:n opiskelijoista on alanvaihtajia tai sellaisia, jotka laajentavat työnkuvaansa aikaisemmista tehtävistään sisältämään myös valokuvausta. Tällä hetkellä VVI:llä opiskelevista 77 %:llä on aikaisemmin suoritettu ammatillinen tai korkea-asteen tutkinto, joka ei liity valokuvaukseen.

 

Monelta alalta valokuvaajaksi

Meillä alanvaihto onnistuu, koska kaikki koulutusohjelmamme on suunniteltu siten, että ne tukevat opiskelijoidemme omia tavoitteita ja vahvuuksia valokuvaajana ja yrittäjänä. Valokuvausalalla palkattuina työntekijöinä toimivien määrä on jatkuvasti laskussa ja jokaisen valokuvaajaksi ryhtyvän onkin valmistauduttava siihen, että jossain kohtaa uraa on työskenneltävä yrittäjänä. Siksi koulutusohjelmissamme käsittelemme monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä asioita ja tuemme opiskelijoitamme kannattavan valokuvausliiketoiminnan kehittämisessä. Monimuotoiset opetusohjelmamme on suunniteltu siten, että voit tehdä useimmat oppimistehtävät osana omaa asiakastyötäsi valokuvaajana ja soveltaa oppimaasi erilaisiin toimeksiantoihin.

Samalla voit hyödyntää aikaisemmin oppimiasi asioita syventämään ja soveltamaan valokuvaajan osaamistasi juuri sinulle ominaisella tavalla. Tämä on kovasti kilpaillulla valokuvausalalla suuri vahvuus. Juuri sinun erityinen tapasi tehdä tätä työtä on paras kilpailutekijäsi, jolla erotut kilpailijoistasi. 

Tutustu koulutusohjelmiimme ja hae opiskelijaksi. Haku on jatkuvasti avoinna!